Stjær, Jyllands Hjerte - Et godt sted at bo

En landsby med natur, aktivitet og fællesskab

Brugsen

Brugsen, vores lokale butiksliv

Det kan nemt tage en halv time at købe en liter mælk, fordi man altid møder en masse gode folk, som man lige skal slå en sludder af med. Dagli'Brugsen i Stjær er kåret som kædens bedste blandt i alt 52 butikker i Coop-distriktet. Desuden står Aktivitetsudvalget for både banko, juletræstænding, adventssokker til byens børn og sommerfest. Brugsen er også vores lokale postkontor - og arbejdsplads for mange af byens unge.

Stjær-Storring Skole & Børnehus ligger på to matrikler i henholdsvis Stjær og Storring. Vuggestuen i Storring huser ca. 36 børn i alderen 0-4 år. Børnehaven i Stjær er for børnene i aldersgruppen 4-6 år, og der er plads til ca. 55 børn. Stjærskolen er et-sporet og går til 9. kl. Herudover er vi beriget med både SFO og en klub (6.-9. klasse). Det hele fungerer i en koordineret og velfungerende landsbyordning. Der er i 2023 afsat midler til at flytte Stjær Børnehus til Stjærskolen, således at børnene samles på en matrikel - og i 2024 blev der taget det første spadestik.

Stjærskolen arbejder aktivt med ‘Skolevenner’. Det er er frivillige voksne, der bidrager med ekstra tilstedeværelse og et ekstra sæt hænder for klassen, den enkelte elev og fællesskabet – en win-win-ordning for alle.

Brugsuddeler Lars sammen med en gruppe skolebørn, der har lavet genbrugsposer