Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Tekstile Stemninger

I september måned udstiller Hanne Øvlisen, Stjær, fotos på Stjær Fællesbibliotek. Udstillingen har titlen ”Tekstile Stemninger”. Udstillingens tema udspringer af hendes eget mangeårige arbejde og fascination af tekstiler.

Hun har stort set syet på symaskine siden hun kunne nå fodpedalen. Når hun arbejder med tekstilerne, er hun ind i mellem så optaget af sit arbejde, at hun glemmer alt omkring sig. Set udefra er hun som fortabt for omverdenen og fuldstændig opslugt af sit forehavende. Et forehavende som typisk resulterer i patchworktæpper, fastelavnsdrager, tøj m.v. Selv siger Hanne Øvlisen, at hun indgår i et meditativt forhold til tekstilerne eller, at hun ”taler” med dem. For hende har tekstilerne deres egen verden eller eget nonverbale sprog. En sprogform som hverken er skriftlig eller mundtlig men derimod kropslig. Når hun ”taler” med tekstilerne oplever hun at være i nærkontakt med disse eller, at hun ikke længere fysisk er adskilt fra tekstilerne.

Det er i og gennem sine mange meditationer eller samtaler med tekstilerne har hun fået blik for at tekstiler har stemninger. Når hun denne gang har kastet sig over fotografiet skyldes det, at hun med kameraet kan gå tæt på tekstilerne og synliggøre nogle af de stemninger, som udspiller sig deri.

Billederne kan købes for 250 kr. pr. stk. ved henvendelse til bibliotekar Pia Karmark eller ved henvendelse til Hanne Øvlisen på tlf. 86 95 03 41.