Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Storring Pilelaug

På hjemmesiden www.storringpilelaug.dk kan du finde oplysninger om vores lokale pilelaug i Storring-Stjær-Søballe.Vi dyrker vores egen pil på en mark i Søballe. Pasning af marken klarer vi i fællesskab. Er du interesseret i at vide mere om, hvad vi laver i pilelauget, så se dig lidt omkring på siden. Vi har plads til flere medlemmer, så du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at vide mere. Kontaktoplysningerne finder du på kontaktsiden.

Hvem er vi?
Vi er 12-14 medlemmer i foreningen, som kan lide at flette med pil. Nogen er mere øvede end andre, men der er plads til alle, og vi er gode til at hjælpe hinanden.

Hvad laver vi?
Vi fletter kurve i alle størrelser, tasker, figurer til haven, fuglefoderhuse, plantestativer, hegn, kurve med indsat siv, græs, stof, cykelslange…. Kun vores fantasi sætter grænser. En gang imellem er der nogen, som tager på kursus, og kommer hjem med ny inspiration og ideer, som afprøves på vores flettedage. En gang om året (i marts) holder vi et arrangement ude på marken, hvor vi inviterer "ikke-medlemmer" til at komme og lave levende piletræer. - Nyafklippet pil sættes i krukker, flettes, og vokser derefter op og bliver til træer.

Vi forsøger også at få besøgt pilefestivalen på Moesgaard hvert år i august, for at samle inspiration og få nye ideer, og evt. kontakter til nye undervisere.

Hvornår mødes vi?
Vi mødes til flettedage ca. én gang om måneden. Disse dage bliver planlagt på vores generalforsamling i februar.
Derudover forsøger vi en til to gange om året, at få en ekstern underviser til at komme ud til os, så vi kan forbedre vores teknikker.

Og så skal vi ikke glemme vores høstfest som vi afholder hvert år i marts...