Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Sejren i hus og en på opleveren

ROCKERS TØSER alias Stjær Boldklubs håndboldspillende dameynglinge var blandt de ca. 26.000 deltagere i DGI`s landsstævne der blev afholdt i Haderslev i sidste uge.

Sportsligt nåede holdet helt til tops, da de efter en meget spændende finalekamp mod Brøns fra Ribe amt sikrede sig titlen, som LANDSSTÆVNE MESTERE 2006 med en sejr på 11 – 10. Før kampen kunne Rockers Tøser tillade sig at tabe med 5 mål, og så stadig vinde stævnet. Ved halvleg var stillingen 7 – 4 til Brøns og man nåede da også at komme bagud med 8 – 4, inden at Tøserne igen kom ind i kampen. Med seks scoringer i træk var holdet pludselig foran med 10 – 8 kun to minutter før tid, og så var den kamp afgjort. Allerede onsdag var Stjær holdet ankommet til Øsby lidt sydøst for Haderslev hvor de sammen med de næsten 900 andre deltagere fra DGI Århusegnen blev indkvarteret på den lokale skole, hallen og på en midlertidig campingplads. Stjærspillerne havde valgt at bo på campingpladsen da de havde medbragt en større delegations af medrejsende tilskuere, til at støtte dem.

En på opleveren

En ting er at skulle deltage i sin idræt under et landsstævne, vigtigt er det også at opleve noget af alt det andet der sker i de 5 d age stævnet vare. Torsdag deltog alle spillerne og holdets ledere i åbningen af Landsstævnet, det blev en hård omgang, man skulle være klar 1½ time før åbningen skulle starte og da man så endeligt nåede ind på selve stadionet gik der næsten 2 timer inden at åbningen var afsluttet, men det var helt sikkert en kæmpe oplevelse at træde ned over rampen til stadionet hvor der sad omkring 30.000 mennesker og klappede.

Selvom at alle var godt trætte om fredagen, valgte alle dog at tage en tur ind til Haderslev aften for at opleve TV 2, ja selv Rikke Madsen en af holdets spillere der blot 5 min. ind i dagens anden kamp var blevet kørt på hospitalet, og efterfølgende blevet udstyret med et par krykker, ville ikke gå glip af Verdens holdets gymnastikopvisning og så den efterfølgende koncert med TV2 og de 850 syngende efterskole elever. Omkring 40.000 andre ville også have denne oplevelse med og helt sikkert denne oplevelse vil stå tilbage, som en kæmpe oplevelse ikke kun for de 12 håndboldspillere fra Stjær, men også for de ca. 25 medrejsende fans, for Stjær pigerne blev med et forvandlet til en flok lysende kaniner, der lavede en lyskæde der fra den ene ende af stadionet bevægede sig stille og roligt op gennem menneske mylderet til scenen, jo det var ikke kun på håndboldbanen at pigerne gjorde sig bemærket, for under lørdagens kampe fik de mange positive kommentar for deres festlige indslag under festaftenen.

Farvel for denne gang

Landstævnet sluttede søndag formiddag med efterskolernes meget flotte gymnastikopvisning og nogle af Stjær folkene skulle da også lige forbi stadion for at ser denne for en af de lokale piger Trine Schmidt var blandt de omkring 3200 skoleelever der gav opvisning, det var et imponerende show, og en rigtig god afslutning på 5 dages ophold i det sønderjydske, som havde været en kæmpe oplevelse, og mon ikke at man igen er klar når der i 2009 skal være landsstævne i Holbæk.