Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Så sker der igen noget stort i Stjær

I weekenden d. 26/27 November vil en lille flok brave og frygtløse radioamatører fra nær og fjern atter befolke det gamle hønsehus i Stjær.

Bevæbnet med morsenøgler og national kampånd vil de igen arbejde hårdt i 48 timer på at sætte Danmark på verdenskortet i den største af årets mange verdensomspændende Radio Sports konkurrencer, hvor det gælder om at få kontakt med så mange radioamatører som muligt verden over i løbet af de to døgn som konkurrencen varer.

Det gælder ligeledes om at få så stor en geografisk og frekvensmæssig spredning på kontakterne, som består af en kort kodeudveksling, og efter et sindrigt system får man så points for kvaliteten af kontakterne - Jo længere væk og jo lavere frekvenser, desto flere points.

Adskillige radiostationer vil være bemandet samtidigt og koncentrationen er stor - ligesom begejstringen i lokalet når man kører et nyt land. Udenfor er der sat store antenner op til formålet - og store er ikke en underdrivelse. Vi har til formålet lånt en spektakulær 45m lift for at komme op i højden for at være helt sikker på at blive hørt over hele verden, udover de allerede eksisterende store antenneanlæg.

Har I lyst til at opleve en helt anderledes sportsgren, med masser af koncentration og adrenalin, så er her muligheden for at se Radio Sport i aktion.

Kig forbi på adressen Taastrupvej 70 i Stjær i weekenden - antenneforberedelserne starter allerede fredag ved middagstid.

Galten Folkeblad: Stjær kalder verden
Århus Stifstidende: Hele kloden rundt på 48 timer
TV2 Østjylland: Radio Sport
TV2 Østjylland: Østjylland i dag - Radio entusiaster i Stjær (2. indslag 01:10 inde)