Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Rollespil i Stjær - Lørdag 21. April

Rollespil i Stjær - Det Nye Land - Lørdag 21. April kl.10-15

Stjær Rollespil
https://www.facebook.com/StjaerRollespil/

Det Nye Land
https://www.facebook.com/events/173603090034608/

Vær opmærksom på at vi, grundet skovpleje, nu forlægger vores spil til Storring Præstegårds Skov (Søhave) mellem Storring og Søballe.

Efter evakueringen af Byen i Bakkeriget d. 23. september, drog de overlevende indbyggere ud på en rejse som krævede alle deres kræfter og alt deres mod. Sortelver Matriaken, der havde vist sig som den stærkeste leder i Bakkeskoven, tog føringen og ledte indbyggerne mod vest, ud af Bakkeskoven, mod nyt land.

Gang på gang måtte Matriarkens udsendinge vende tomhændet hjem, ingen byer kunne eller ville tage mod Bakkeskovens indbyggere, da vinteren stod for døren og forrådene ikke kunne klare den ekstra belastning.
Matriarken besluttede sig for at oprette en midlertidig base i ødemarken, som kunne give dem læ samt sikre et udgangspunkt for de spejdere, der blev sendt ud i landet for at finde et mere egnet sted til at bosætte sig. Ugerne gik, vinterens mørke og våde vejr gjorde sit indtog, Matriarken styrede folket med hård hånd, og kun alternativet, at flakke alene om i ødemarken, afholdt folket fra at flygte. I starten af årets mørkeste måned vendte spejdere tilbage med rygter om et land med en forladt by, fed agerjord, dybe skove og vilde floder, som ville kunne brødføde Bakkeskovens tidligere så stolte indbyggere - håbet steg, men var det for sent? Flere folk flygtede ud i ødemarken for at prøve lykken på egen hånd, og Matriarken vidste at hun måtte intensivere sin søgen efter nyt land.

I februar blev vinterens mørke og regn overtaget af kulde og lettere snefald, men samtidigt vendte spejdere tilbage med nyt om det forladte land - rygterne var sande!
Matriarken handlede hurtigt. Et mindre detachement af spejdere blev efterladt i området med den forladte by, basen i ødemarken blev pakket sammen og endnu en march mod vest blev igangsat - en rejse mod håbet og ”Det Nye Land”.