Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Ret og Vrang tæpper

I maj måned udstiller Hanne Øvlisen, Stjær, 2 af sine patchworktæpper på Stjær Fællesbibliotek. Fælles for tæpperne er at de er inspireret af modsætningsparret ret og vrang.

Det startede med, at hun valgte at deltage i konkurrencen "Modsætninger" udskrevet af de nordiske patchworkforeninger til Nordisk Quilte Treff i Oslo 2003. Inspireret af tæppet som udtryksform valgte hun at arbejde med modsærningsparret ret og vrang, som ethvert patchworktæppe består af.

Retsiden er som regel synonym med tæppets overside og vrangsiden med trævlekanter gemt inde i tæppet og usynligt for brugeren af tæppet. Tæppet fik titlen "Vrang på Ret" og har været udstillet på Nordisk Quilte Treff i Oslo i 2003. Dette tæppe er syet af "nakkemærker" fra tøj og hør med et mellemfoer af bomuld. "Vrang på Ret" tæppet gav inspiration til det næste tæppe. I dette tæppe bliver mellemfoeret og bagstykket en del af tæppets overstykke. Her er mellemfoeret, som traditionelt aldrig ses men blot sørger for at tæppet varmer, en del af tæppets synlige udtryk. Dette tæppe er syet af slips og silke med et mellemfoer af bomuld. Tæppet er håndquiltet af Conni Lange.

Hanne Øvlisen har tidligere udstillet fastelavnsdragter på Stjær Fællesbibliotek.

Detalje af tæppet Vrang på Ret:

Detalje af tæppet Vrang på Ret