Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Pilelauget søger medlemmer!

Pileqvinderne har nu eksisteret i et år og vi har haft vores anden generalforsamling og fået navnet ”Pilelauget”. Det har været et læringsrigt år og meget hyggeligt, men til tider også hårdt arbejde.

Arbejdsbyrden er større end vi regnede med især i timer. Vi har ved generalforsamlingen været inde og kigge på, hvordan vi kunne gøre det lettere og mere overkommeligt. Vi mangler derfor 6 personer som har lyst til at indgå i ”Pilelauget”. Vi bliver da 14 medlemmer.

Man binder sig til at holde 6-8 rækker pil. Dette inde bærer høst af pilen i perioden dec, jan, feb., samt sortering af pilen. Oprensning af jord og blade imellem pilen. Høstning og oprensning vil ca. tage en weekend. Sorteringen af pilen tager ca. 1 dag. Derudover har vi ”Billevagter”. Vi fik biller/larver i pilen sidste år, hvilket vi ikke vidste man skulle holde øje med, så de var mange dobbelt, da vi gik igang med håndindsamling af billerne. Vi har derfor billevagter så vi opdager evt. angreb tidligt i forløbet.

Grunden til vi er samlet er selvfølgelig glæden ved at flette i pilen. Vi aftaler gerne nogle weekender hvor vi arbejder med større ting og nogle dage/formiddage hvor vi flette mindre ting eks. i levende pil til krykker, stativer til haven m.m.. Undervisningen er dels ud fra det vi har lært, samt bøger til inspiration. Der er både øvede og nybegynder med og vi hjælper hinanden. Derudover betaler vi for undervisningen 1-2 gange om året.

Kontingentet er 300 kr. pr år. Vi holder generalforsamling i februar og aftaler årets aktiviteter.

Hvis dette har vækket din interesse er du velkommen til at kontakte undertegnede.

Mvh.
Kirsten Gade
8695 0705