Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

På SØNDAG kl.16 i Stjær Kirke

Koncert med Den Danske Guitarkvartet og organist Christian Spillemose i Stjær Kirke Søndag den 10. april 2011 kl. 16.00 FRI ENTRÉ.

Fire guitarer lyder MEGET anderledes end én!

Den Danske Guitarkvartet brillerer med en lyd, der er myldrende, levende, varm og klangfuld – har man ikke har hørt en guitarkvartet før, skal man unde sig selv denne koncert. Repertoiret er bredt og kommer kloden rundt. Andrew Yorks kvartetter er swingende, underholdende og tydeligt amerikanske, Paulo Bellinatis musik er fuld af liv og brasilianske rytmer. Hertil lægges egne arrangementer af af barok og rokoko. Koncertens hovedattraktion bliver Georg Friedrich Händels orgelkoncert i g-mol, hvor kirkens egen organist, Christian Spillemose, er solist. Den Danske Guitarkvartet har arrangeret orkesterstemmerne for guitarkvartet og der opstå nye spændende kontraster og klange.

Og lad det være sagt med det samme: det klinger fantastisk. Selvom et orgel og en guitarkvartet synes at være et umage par, balancerer de overraskende godt og har en klanglig og dynamisk spændvidde, der kaster nyt lys på musikken.

www.dendanskeguitarkvartet.dk

Den Danske Guitarkvartet består af fire fremragende guitarister.

Karl Petersen er en af landets fineste og mest erfarne guitarister, der gennem mange år har været docent på konservatorierne i både Århus og Aalborg.

Simon Junker Tang er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium, og har sit virke som guitarlærer i Horsens, samt kammermusiker i flere sammenhænge. Og han er kvartettens lokale tilknyning, da han er bosiddende i Stjær.

Martin S. Haugaard og Ruben Ipsen, som begge har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og debuteret efter den særlige solistuddannelse i Musikhuset Århus i 2007. Nu fungerer de som undervisere og kan opleves solister og kammermusikere rundt i landet.

Den Danske Guitarkvartet har i 2011 modtaget ensemblestøtte, og støtte til pædagogisk udvikling i musikskolen fra Kunstrådet.