Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Nyheder fra Stjærskolen

I bestræbelserne på at få samlet alle nyheder i Stjær og omegn undet et, har Stjær by-portal indledt et samarbejde med webmaster for Stjærskolens hjemmeside. Det betyder nu, at overskriften for de seneste nyheder fra Stjærskolen automatisk vises på forsiden af Stjær by-portal.

Dette gøres i blokken med titlen Nyt fra Stjærskolen - højre kolonne foroven, lige under Stjær Kalenderen. Hver nyhedsoverskrift fungerer som et hyperlink, der åbner et nyt vindue, hvis man klikker på det. I det åbnede vindue vil nyheden blive vist i sin fulde længde, hentet direkte fra Stjærskolens hjemmeside.

Det er planen at udvidde denne type samarbejde med andre institutioner, foreninger og grupper, så brugerne af Stjær by-portal på en nem måde kan få overblik over de lokale nyheder via by-portalens forside. For de teknik-interesserede kan jeg fortælle, at informationerne udveksles internt via et RSS-newsfeed (XML-baseret), som er en international standard for udveksling af informationer websites imellem. Du kan læse mere om RSS her: Webdesign 101

RSS-teknikken bruges idag i stor udstrækning og ligger også til grund for siden Nyhedsmedier på Stjær by-portal, der findes som menupunkt under midten i navigations-blokken. Denne side indeholder altid dug-friske nyhedsoverskrifter fra lokale, nationale og internationale nyhedsmedier.

Den nye og gratis OpenSource Internet browser Firefox har iøvrigt indbygget understøttelse for læsning af nyheder via RSS feeds - på denne måde kan man nemt selv følge med i den type af nyheder, som interesserer en.