Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

KFUM-spejdernes ulveturnering

ULVE FRA STJÆR PÅ TUR I H.C. ANDERSENS EVENTYR

Lørdag den 30. april deltog 8 ulve fra Stjær i Gudenådistriktets bæver- og ulveturnering. Turneringen foregik i Harlev i området omkring Næshøjhallen. En god dag. Temaet for turnering var H.C. Andersen, så der var rig mulighed for børnene til at høre om de forskellige eventyr og løse opgaver i relation hertil.

Klik her for fotoalbum med alle billeder: Ulveturnering - 30. April 2005

Inden selve løbet gik i gang læste H.C.Andersen selv op af sine eventyr fra en dertil indrettet scene. Rundt om i terrænet var posterne placeret. Der var poster som "Den lille pige med svovlstikkerne" - hvis I nu kom og fandt den lille pige liggende i kulden, hvad ville I så have gjort? En opgave i almen førstehjælp / aflåst sideleje. "Den stanhaftige tinsoldat", soldaten har kun ét ben - selv om man har et handicap kan man mange ting. Opgave: spil fodbold med benene bundet sammen. "Det er ganske vist" - skal en historie være rigtig så skriv den ned - en høne kan ikke skrive bogstaver men laver prikker og streger med sit næb. En opgave i tydning af morsekode. Alt i alt var der 11 forskellige poster. Derudover var der rundt om i terrænet og på posterne af og til besøg af diverse kendte eventyrfigurer såsom "Kejserens nye klæder", "Prinsessen på ærten", "Klodshans" og mange andre.

Efter løbets afslutning var det tid for at samles i gruppen igen og fortære den medbragte kage bagt af en hjælpsom forældre. Kagen blev rost i høje toner og fik hurtig ben at gå på. På snakken blandt børnene kunne man forstå, at det havde været rigtig sjovt. Der havde været mange udfordrende opgaver og de syntes selv de havde klaret sig godt.

Efter kagepausen var det store øjeblik så kommet. Det var tid for kåringen af de to vindene hold, henholdsvis en bæverfamielie og en ulvebande Vinder blandt ulvene blev en bande fra Funder. De to ulvebander fra Stjær klarede sig rigtig flot. De blev henholdsvis nr. 7 og 8 ud af samlet deltagelse på ca. 25 bander. Rigtig godt gået.

Dagen blev sluttet af i fællesskab med afslutningsbøn for henholdsvis bævere og ulve, hvorefter der var hjemkørsel til Stjær efter en dejlig dag med pænt vejr og i selskab med gode kammerater.

Dorte Nothlev
Ulveleder

Her er nogle fotos fra turneringen (se fotoalbum for alle fotos):