Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Invitation til Klimafest

Kickoff i Kulturhuset ”Festen” starter mandag

den 21. november kl. 19.00 i Kulturhuset.
Aftenens værter er Karen Thisted og Huxi Bach kendt fra DR´s P3.

Du kan også møde Skanderborg Kommunes nye klimahelt.

De første fire hold, som allerede har meldt sig til festen, og dommerpanelet, hvor rapperen ”Stefan P” er med. Torben Chrintz fra Danmarks grønne tænketank Concito holder et inspirerende oplæg om klima og miljø.

Og i Kulturhusets foyer kan man få energispareråd og inspiration til at gøre sin hverdag grønnere.

Fra Stjær vil borgerforeningen sammen med Lokalenergi fortælle om termograferingsprojektet for et par år siden, hvor boliger i Stjær blev termograferet.

Klik her for mere info: Program for kickoff-arrangementet

Invitation til Klimafest Det skal være sjovt at spare på energien og gøre noget godt for klimaet. Derfor sætter Skanderborg Kommune nu gang i en klimafest for hele kommunen der løber fra november til marts 2012.

Klimahelt og hjemmeside En helt ny klimahjemmeside bliver omdrejningspunktet for festen, de kommende måneder. Siden lanceres den 21. november. Her kan man følge med og deltage i klimafesten ved at fortælle om egne klimatiltag gennem ord, billeder og video.

Udover det indeholder hjemmesiden også masser af viden og værktøjer, som kan bruges til at få en grønnere hverdag. Man kan eksempelvis beregne CO2 forbruget i sin husstand, og få ideer til at nedbringe CO2 udledningen. Man kan se videoer med gode energisparetips, og man kan tilmelde sig en SMS-service, så man løbende modtager gode grønne ideer.

Klimafesten fortsætter Frem til påske næste år vil Skanderborg Kommune igangsætte en lang række aktiviteter, som kan inspirere og bidrage til festen. Hver måned i januar, februar og marts vil de mest energisparende og sjoveste tiltag og aktiviteter blive præmieret. Der vil være små og store events rundt omkring i kommune, som skaber opmærksomhed omkring klimavenlig adfærd.

Vi håber I har lyst til at være med i festen.