Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Inspirationsmøde: Stjær i fremtiden?

Inspirationsmøde om udviklingsmuligheder i lokalcenterbyer og landsbyer

Tirsdag d. 9/1, kl. 17 i Skanderborg Fælled

Tilmelding nødvendig, senest på fredag:
https://skanderborg.nemtilmeld.dk/129/

Arrangør: Skanderborg Kommune

Byrådet ønsker at inddrage borgerne i dialog om de langsigtede udviklingsmuligheder i lokalcenterbyer og landsbyer, foråret 2018.

Som optakt til dette arbejde inviterer vi hermed landsbyernes og lokalcenterbyernes borgere, foreninger mv. til inspirationsmødet.

Mød Byrådet, se hvordan du henter oplysninger fra kommunens digitale kortredskaber og hør om Kommuneplan 2016 og processen fremadrettet. Deltag evt. i debat på Facebook-opslaget:
https://www.facebook.com/groups/storringstjaer/1716986865006711/

“Kommuneplan for centerlandsbyer” lyder tørt som en kiks og som noget der ligger i en mørk hemmelig skuffe... Men det sætter retning for udviklingen i Stjær de næste 20-30 år‼️Hvor stor skal Stjær være? Skal vi fortsat have en landsbyidentitet eller skal vi smelte organisatorisk, skolemæssigt, børnepasningsmæssigt, ældremæssigt og boldklubmæssigt sammen med fx Galten-Skovby? Hvilke kendetegn skal Stjær have? Skal den ny fredning der vist er på vej have betydning for Stjær? Skal Stjær og Storring fortsat være “tvillinger”... idag kaldet klyngebyer...? Skal der evt være flere landsbyer med i klyngen? Hvordan spiller vi bedst sammen med Århus? Hvordan skal fordelingen være ift ældreboliger, villaer, ungdomsboliger eller almennyttige boliger? Og meget mere... Nogen der her i julefreden har en tanke om hvor Stjær skal bevæge sig hen så kom med dit bud. Vi er et par stykker der tager til inspirationsmøde og klarlægger hvad kommunen tænker ift proces og plan. At bedømme ud fra materialet og invitationen er processen ikke lang... Så hvad vil vi i Stjær og hvad er den særlige Stjærske identitet? Kom med dit bud"