Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Hvor mange bruger Bus 109 ?

Artikel fra Midtjyllands Avis, 2. september 2008, 2. sektion, side 8:

Stjærborgere vil selv undersøge hvor mange der bruger 109’eren

20-30 borgere fra Stjær var i aftes samlet til borgermøde om landsbyens lukningstruede busforbindelse

Tekst og foto: Kenneth Lynghøj

STJÆR: En gruppe borgere fra Stjær er klar til at tage kampen op for at redde byens busforbindelse til omverdenen. Region Midtjylland lægger op til at rute 109 (Galten-Storring-StjærÅrhus) skal nedlægges i en kommende sparerunde. Derfor indkaldte Stjær Sogns Borgerforening i går til et borgermøde om ruten og landsbyudviklingen i forhold til den kommende kommuneplan.

Knap 30 landsbybeboerne dukkede op. De fleste udtrykte utilfredshed med planerne om at lukke busruten, fortalte initiativtager Jesper Lumbye Andersen efter mødet. - Der var generel utilfredshed med planerne om at afskaffe bussen. Flere fortalte, at den var afgørende for at de valgte at flytte til byen. Den er grundlaget for byens vækst, sagde initiativtageren, som selv er afhængig af 109’eren.

Han flyttede til Stjær med sin kone for godt et år siden, og de arbejder begge i Århus.

Stjær-borgerne nåede i går til enighed om at gøre et forsøg på at redde byens buslivline. Midlerne bliver i første omgang hverken den gammelkendte underskriftsindsamling eller protestdemonstration, men mere moderne værktøjer som netværksdannelse og en spørgeskema-undersøgelse.

Kontakt til andre byer

Hvis Region Midtjylland alligevel vedtager besparelsen, er det op til Skanderborg Kommune, om der i stedet skal oprettes en kommunal busrute på strækningen.

Klik her for: slides fra borgermødet (PDF)