Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Hjertestarter ved Stjærhallen

Stjærskolen er blevet en certificeret ”Du kan redde liv”-skole, udvalgte lærere har været på kursus i livreddende førstehjælp, så de er rustet til at undervise eleverne, og skolen har fået en hjertestarter.

Den nye hjertestarter, som er doneret af TrygFonden, hænger udendørs på Stjærhallen, der ligger ved siden af skolen, så den er tilgængelig hele døgnet.

Pædagog Alex Asferg Olsen skal bl.a. undervise i førstehjælp med hjertestarter. Nikoline, Dea, Anne S og Anna fra 7a har alle deltaget i Trygfondens hjertestarterkursus i november 2015. Nikoline, Dea og Anne S. er desuden juniortrænere i Stjær Boldklub, der har søgt TrygFonden om hjertestarteren sammen med Stjærskolen. Ny indsats fra TrygFonden skal uddanne næste generation af førstehjælpere:
Stjærskolen sætter livreddende førstehjælp på skoleskemaet

Eleverne på Stjærskolen skal lære at redde liv. Derfor har skolen søgt og fået doneret en hjertestarter fra TrygFonden, og samtidig bliver skolen certificeret ”Du kan redde liv”-skole. Skolen forpligter sig dermed til at gå forrest for at uddanne eleverne til en generation af livreddere, der fremover skal være med til at sikre, at flere overlever hjertestop uden for hospital.

Stjærskolen er blevet certificeret ”Du kan redde liv”-skole og sætter nu ekstra fokus på, at alle elever, når de forlader skolen, skal være uddannet i livreddende førstehjælp og kunne bruge en hjertestarter. Derfor bliver alle elever i 6.-9. klasse fremover undervist i livreddende førstehjælp hvert skoleår, og udvalgte lærere har været på kursus i livreddende førstehjælp, så de er rustet til at undervise eleverne.

Bag initiativet står TrygFonden, som ønsker at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop.

Det er lovpligtigt for skolerne at undervise eleverne i livreddende førstehjælp. ”Du kan redde liv” er derfor et tilbud til skolerne, der skal gøre det lettere for lærerne at undervise eleverne ved blandt andet at uddele gratis klassesæt med genoplivningsdukker og instruere lærerne i at bruge dem i undervisningen. Der er et stort potentiale for at redde flere liv, hvis alle elever er blevet undervist i livreddende førstehjælp, når de forlader folkeskolen, mener Grethe Thomas.

Vidste du at…
Vidner træder til med hjælp i 64 pct. af tilfælde med bevidnede hjertestop uden for hospital? TrygFondens ambition er at hæve tallet til 85 pct. i 2018.

Alle skoler kan blive ”Du kan redde liv”-skole
Alle landets skoler har mulighed for at blive certificeret ”Du kan redde liv”-skole. Skolerne kan gratis rekvirere klassesæt med genoplivningsdukker til brug i undervisningen samt en introduktion af lærerne i at bruge klassesættene i undervisningen. Udvalgte skoler modtager endvidere en hjertestarter fra TrygFonden samt uddannelse af lærere og andre medarbejdere på skolen.

For yderligere information kontakt:

Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden
Telefon: 41 77 93 00
E-mail: gt@trygfonden.dk

Tina Haslev, skolesekretær på Stjærskolen og fadder for hjertestarteren
Telefon: 87 94 26 00
E-mail: tina.haslev@skanderborg.dk