Stjær, Jyllands Hjerte - Et godt sted at bo

En landsby med natur, aktivitet og fællesskab

Håndboldungdommen på tur

Stjær Boldklubs håndboldungdom har i ugen fra den 29/6-2004 - 4/7-2004 deltaget i Partille Cup stævnet i Gøteborg. Arrangementet blev gennemført med midler fra Boldklubbens rejsekasse, der gennem de sidste år er tilført midler fra klubbens medlemmers og forældres deltagelse i forskellige aktiviteter, som Boden på Skanderborg Festival, Grøn Koncert m.m.

Vores drenge/pigelilleputter, drenge/pigepuslinge og drenge/pigeholdene i alt 55 spillere samt 12 ledere deltog i stævnet der omfattede ca. 12.000 deltagere fra 48 forskellige nationer. Den 29/6 om eftermiddagen tog vi med bussen fra Stjær til Frederikshavn og herfra videre til Gøteborg med hurtigfærgen. Solen stod højt og vi fik en pragtfuld indsejling gennem skærgården i Gøteborg. Indkvarteringen foregik på Valhamraskolen, der lå noget udenfor Gøteborg - helt præcis 2 sporvogne og en bybus. Der blev stillet en gymnastiksal, opdelt i drenge og pigeafdeling til rådighed, med eget bad og toilet, troede vi, indtil det viste sig, at baderummene også blev brugt af andre hold der var indkvarteret på skolen. Alle til ro efter lang rejse og klar til næste dages stævne.

De næste 3 dage bød på spændende kampe mod udenlandske hold. Kampene foregik udendørs på kunstgræsbaner, der dog mest var grus. Pigerne spillede mod den kendte klub Bækkelaget fra Norge og drengeholdet vandt over et Tjekkisk hold. Også de andre hold mødte modstander fra så oversøiske lande som Guatemala. I det hele taget var det spændende at iagttage andre håndboldkulturer.

Lidt kedeligt var det dog at opleve de kroatiske tilskuere til drengekampen mod Kroatien. Skældsord(måske) vi forstod det ikke, samt spytning mod vores fløjspillere under kampen hører ingen steder hjemme. Heldigvis havde vi danske dommere, som var skånselsløse overfor de kroatiske spillere og tilskuere. Sådan er håndboldkulturen åbenbart i Kroatien? Alle hold klarede sig rigtig godt gennem stævnet og vores drengelilleputhold opnåede næsten at komme i B-finalen.

Udover håndboldstævnet var der arrangeret forskellige aktiviteter. Dagen efter ankomsten blev vi i den store sportshal Scandinavium underholdt ved indvielsesfesten. Et show med musik fra scenen samt indmarch af repræsentanter fra de enkelte deltagende lande. Hvert land havde deres kendingsmelodi under indmarchen og stor jubel var der også, da det Brasilianske hold til samba rytmer og i sambaudklædning ankom. Liseberg Tivoliet i Gøteborg by tiltrak, og blev besøgt. Indtrykket var at træstammerne og Balder rutsjebanen var de sikre vindere.

Indimellem kampene under stævnet var der tid til en tur Valhallebadet eller opleve en landskamp for u-landsholdet. En bytur - shopping tur var der også tid til. Til stor jubel for drengespillerne rullede den ene amerikanske cruiser og limousine indtil kantstenen for at sætte fest deltagere af. Jeg tror der var 25 stykker i alt. Alle chauffører så ud som rockere, lædertøj rygmærker mv., så vi gættede på et rockerbryllup.

Sidste dag bød på afslapning oven på ugens hårde kampe. Der blev handlet brød og pålæg i stor stil ved den lokale til alle deltagere, til brug for aftensmaden på færgen hjemad. De øvrige danske hold gjorde store øjne, da de så, hvor hyggeligt Stjær arrangerede dette på, under sejladsen hjem. En til at smøre, en til pålæg og en til drikkevarer og ungerne i kø med deres ønsker.

Vi havde lidt problemer med bagagen før afgang. Den bestilte bagagecontainer ankom aldrig og ungerne var sendt ombord. Stjær lederne fik pludselig travlt med at bære bagagen ombord for alle spillerne, 10 min før afgang. Heldigvis fik vi hjælp fra Brabrandspillerne der netop var ankommet og skulle med en senere færge. Projektet lykkedes - al bagage var ombord - dog på bagdækket ved afgang. Der var ikke meget hjælp at hente fra Stena-line og billetlugen vil sent glemme Per Hedegård.

Hjemme i Stjær natten til mandag godt trætte; men mange oplevelser rigere.

Her er en række billeder:


Bagagevagten


Drengeholdet har scoret


Fås de større ?


Håndboldkamp eller vandkamp ?


Klar til hjemrejse eller pudekamp


Råhygge


Så er der aftensmad under hjemrejsen


Tak for kampen