Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Håndboldspillere fra Sulingen

Håndboldspillere fra Sulingen på besøg i Stjær.

I den forgangene weekend har Stjær Boldklubs håndboldafd haft besøg fra klubbens tyske venskabsklub TUS Sulingen. Gæsterne ankom fredag sidst på eftermiddagen og efter aftensmaden spillede de yngste årgange nogle venskabskampe.

Lørdag formiddag bød på bl.a en tur til stranden, hvor nogle af de mest modige hoppede en tur i vandet. Turen gik videre rundt gennem Århus, hvor de mest kendte turiststeder blev besøgt. Eftermiddagen bød på udendørs håndboldkampe, hvor Stjær havde inviteret nogle andre klubber til at deltage i et lille stævne.

Om aftenen valgte de fleste af både gæster og lokale at møde til håndboldkampen der blev vist i fjernsynet, og både tysker og danskere var glade da Viborg havde vundet. Efterfølgende hyggede man sig på Stjærskolen og i hallen. Søndag formiddag nåede de sidste hold at få afviklet deres venskabskampe inden at gæsterne skulle til at tænke på at drage hjem igen, og heldigvis nåede de tyske gæster at se at det ikke altid regner i Danmark for heldigvis begyndte solen at skinne kort før de tog af sted.

Vi forsætter med at være venskabsklubber.

Da ledere fra både TUS Sulingen og Stjær Boldklubs håndboldafd. I forbindelse med weekendens besøg i Stjær mødtes for at tale om fremtiden, så var der ingen tvivl om at uanset at venskabs by samarbejdet slutter ved årsskiftet 2007, så forsættes venskabet mellem de to klubber.

Allerede i oktober i skolernes efterårsferie er der aftalt et genbesøg, hvor en gruppe fra Stjær vil drage til Tyskland. Det næste besøg i Stjær vil så blive i 2007 i forbindelse med klubbens sportsfest, meningen er så at man vil skiftes til at besøge hinanden år, og sådan at Stjær igen vil drage sydpå i 2008.

Venskabet mellem de to klubber startede op for 20 år siden i forbindelse med starten på Galten kommunes venskab med Sulingen, efterfølgende er der blevet til besøg begge steder, men der er aldrig blevet lavet en endelig aftale mellem de to klubber, hvilket man så er på vej til nu.

Ingen af de nuværende ungdomsspillere i Stjær boldklub, kun meget få af klubbens ledere har tidligere været i Sulingen og det samme gør sig gældende for Sulingens vedkommende, og da rygtet løb om at der var aftalt genbesøg, så var der stor glædede hos begge klubbers medlemmer.

Søndag den 28 maj deltager Stjær Boldklubs håndboldafd. I Bjerringbro HKs udendørs håndboldstævne med 6 af klubbens ungdomshold, det er pigelilleput, pige- og drengepuslinge, piger, damejunior og dameynglinge. Men dette antal kan meget let blive øget, for man forsøger at få efteranmeldt to hold ekstra, nemlig et drengehold og herrejuniorhold.

Det er andet år i træk at Stjær deltager i dette stævne, og sidste år var det en så stor succes at både spillere og trænere meget gerne vil deltage igen.