Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Fremtidens Stjær i nye storkommune

FREM MED VISIONERNE - det er nu, vi skal levere ideer til fremtidens stor-kommune og fremtidens Stjær! Fortæl hvordan du forestiller dig, det hele ser ud om 15 år, i 2020.

Hvordan er det at leve i Stjær anno 2020?
Beskriv fremtidens SUPERLANDSBY for børn, unge, voksne, ældre og gamle. Hvilken rolle har Stjær i oplandet - og i storkommunen? Og hvordan er Ry, Hørning, Skanderborg og Galten kommuner, vokset sammen til én kommune?

Hvad nu... hvis vi tænkte de bedste, vildeste og skøre ting, vi kunne forestille os, ind i fremtidens stor-kommune og i ind fremtidens Stjær? Dine drømme for Stjær... og vores nye, store, smukke kommune! Og hvad skal stor-kommunen hedde? Er der nogle forslag til det?
_______________

Til dette formål er der oprettet et nyt online visions-forum på Stjær by-portal

Du kan selv komme med indlæg/ideer og læse andres meninger om alt dette her:

Online debat-fora: Fremtidens Stjær i den nye storkommune

Klik på "Svar på indlæg" foroven til højre for at lave dit eget indlæg (du skal være logget ind som bruger).

Brugermanual: Hvordan virker Debat Fora?
_______________

Ligemeget hvor små og almindelige, du synes, dine ideer og visioner er, så skriv dem her. Sammen med alle de andre ideer, vil de være med til at danne et fyldigt billede af den prægtige landkommune, vi drømmer om, vores nye stor-kommune er blevet til i 2020 - eller før! For her er jo dejligt i forvejen - men ved at beskrive vore bedste visioner, er vi med til at føre dem ud i livet.

Det vigtige spørgsmål, for en by som Stjær, i denne struktur-reform-periode, er vel: Kan man tilføre et lokalsamfund ny energi, ved at lave en storkommune? Kan det blive en chance, for at få mere liv i landsbyerne?

Det kan det sikkert godt, men vi må hjælpe med! Politikerne bliver nødt til, at ha' befolkningernes ideer og tanker, så det kan blive et nyt Danmark efter befolkningens ønsker. Så vi må alle smøge ærmerne op - og stikke fjeren i blækhuset! Hvis vi vil føle os som ét med de andre, kan vi ikke være med på "en kigger". Hvis vi arbejder for helheden - er vi med i helheden!

Tirsdag den 22. februar kl. 19, på Handelsskolen i Skanderborg - afholdes det første FÆLLES MØDE FOR BORGERE I DEN NYE STORKOMMUNE. ALLE borgere i Ry, Hørning, Skanderborg og Galten kommuner er inviteret, til at komme og fortælle om deres visioner for den nye kommune.

Vi håber mange fra Stjær vil komme - og vi vil selvfølgelig tage alle de beskrevne visioner, der er i vores fælles visionsforum, med til politikerne. Så skriv gerne inden den 22. Februar.

Vi glæder os til at læse, hvad I har på hjerte for vores by - og for vores nye store kommune. Vi bringer et uddrag af visionerne i Stjær Avis nr. 12, der udkommer ca. 1. Marts.

På vegne af Landsbyudviklingsgruppen og Mediegruppen,
Jan, Heidi, Roy og Pil.

_______________

NYTTIGE LINKS - DEBAT FORA

Oversigt over debat fora

Debat fora - Stjærs Byudvikling

Emne - Fremtidens Stjær i den nye storkommune

Brugermanual - Hvordan virker Debat Fora