Stjær By-Portal

Jyllands hjerte - Stjær huser ca. 1000 Stjærboere, Skanderborg kommunes måske bedste skole og et mangfoldigt foreningsliv.

 

Er din grund lettere forurenet !?

Forurenet jord kortlagt i hele kommunen. Se her om din grund er "blevet lettere forurenet" - du har indtil 31/12-2007 til at protestere!!

Klik her for kort over Stjær: lettere forurenet jord i Stjær (PDF)

Kontakt Skanderborg Kommune via email: natur@skanderborg.dk

Hvis du er uheldig kan jorden i din have blive forurenet natten mellem den 31. december og 1. januar. Ikke fordi jorden ændrer sig eller pludselig indeholder meget mere miljøfarligt materiale, men fordi nye regler træder i kraft.

Reglerne kommer til at gælde i hele landet, men Skanderborg Kommune har lagt sig i selen for at fritage så meget byjord som muligt fra betegnelsen lettere forurenet. Tilbage står dog en række områder i både store og små byer i Skanderborg Kommune, hvor jorden fremover skal behandles som affald.

Hidtil har jorden i for eksempel parcelhushaver været at betragte som uskyldsren, indtil der var konkret grund til at tro andet. Men fra 1. januar bliver al byjord som udgangspunkt betragtet som lettere forurenet. Kommunerne kan dog fritage områder fra dette ubehagelige stempel, hvis de har viden om, at der ikke findes en forurening. Og det er præcis hvad Skanderborg Kommune har gjort. Al viden om jordforurening er samlet i et nyt jordstyringsregulativ, hvis fornemste formål altså er at fritage områder fra betegnelsen "lettere forurenet". Det er dog ikke alle som slipper på denne måde. Tilbage står en række områder i mange af kommunens byer, der fremover kommer i kategorien af lettere forurenede grunde.

Resultatet bliver nu lagt ud til offentligheden, og hvis man som borger i Kommunen ønsker at se om ens grund er ramt af den "nye forurening", kan man finde jorsdstyringsregulativet på Skanderborg Kommunes hjemmeside. Hvis ens grund ikke er blevet fritaget, men man mener, at den bør være det, har man indtil 31/12-2007 til at klage til Skanderborg Kommune, hvorefter det er op til Byrådet at vedtage det endelige regulativ.

Ifølge Ejendomsmæglerforeningens Østjylland får det heller ikke indflydelse på huspriserne, netop fordi de nye regler ikke ændrer på, hvorvidt en grund er forurenet eller ej.

Læs mere på Skanderborg Kommunes hjemmeside via nedenstående links.

Klik her for: Kort over lettere forurenet jord i Stjær (PDF)

Klik her for: Nyt regulativ for jordflytning

Klik her for: Jordstyringsregulativ

Klik her for: Udkast til jordstyringsregulativ